Vés al contingut

el segle que ens deu la dreta

Març 26, 2012

Llegint la història de les immenses realitzacions que les classes treballadores van construir al nostre país fins l’arribada dels genocides nacional-catòlics (“Los de Barcelona”, Kominsky; “Los colectivizadores”, Victor Alba; “Homenatge a Catalunya”, Orwel; “Les colectivitzacions a Barcelona 1936-39”, Castells; “La cultura anarquista a Catalunya”, Ferran Aisa; “Colectividades y revolución social”, W.L. Bernecker; “El corto verano de la anarquia”, H.M. Eizemberger) a més de llàgrimes, admiració i una millor comprensió del nostre passat, ofegat pels pactes fets amb els feixistes el 78, un entén que les dretes nacionalistes espanyoles ens deuen, com a mínim, un segle.

Enlloc d’això, gràcies a aquesta profunda ignorància del nostre gloriós passat recent, i de com va ser aturat i ofegat amb banys de sang, governen amb majoria absoluta..

Bé, i per la desfeta històrica i la gran traïcio, com ja van advertir els anarquistes fa un segle, del que en deiem socialdemocràcia, descansi en pau.

A Espanya li cal, com a frança i a molts països més civilitzats, una divisio entre la dreta i la ultradreta. Enlloc d’això, els pactes d’oblit del 78 permeten que la ultradreta se senti còmoda dintre del que en diuen centre-dreta, mentre les esquerres tenen les logiques divisions.

Això es el que ens condemnarà a varies legislatures de dretes fins que, o be el 15M s’alii d’alguna manera amb IU, com al 36, o be tot plegat es repensi i es transformi radicalment ..

Image

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: