Vés al contingut

Argentina 1978, Espanya 2010

Juliol 12, 2010

Ens espera una proliferació espantosa de ‘viva españas’..

Res de greu si no fos perque fa ressonar un passat no gaire llunyà de violència, terror i opressió.. -i que encara no tenim clar si ja ha quedat enrere..

Ben bé en el dia més apropiat, l’endemà d’una manifestació històrica d’un milió i mig de persones amb un clam decidit per una República Catalana independent, confederat a una nova unió de nacions europees..

Que és ara un milió de senyeres al costat de 40 milions de banderes espanyoles ? .. independitzar-se del campió del mon ? el futbol i la política estan deslligats?

Des del palc, els cèsars d’holanda i espanya, que fa poc es trobaven a Bilderberg Sitges, celebren l’esforç dels seus gladiadors.

Sabem que Kissinger i Videla van fer visites -registrades en tv i documentals- al mundial d’argentina 78 als vestidors dels equips contraris. Argentina campiona, crits de visca argentina, amb milers de presoners polítics torturats i assasinats a les presons, molts dels quals han relatat el que els evocava sentir-ho des dels centres de detenció illegals.

La situació és certament diferent. Però tant de bo no calgui pensar que kissinger, tambe a sitges i home fort d’aquest club de monarques i banquers, on no hi falten, justament, la holandesa –creadora del club- i l’espanyola, hagi tingut res a veure en aquesta victoria que eleva a un nou grau, pretesament històric, la hispanitat i la unitat d’espanya, eclipsant la gran marxa en sentit contrari del dia anterior..

encara sort que el TC no ho ha fet coincidir el mateix dia; imagnem un milio i mig de persones contra espanya retrobant-se amb 100 mil celebrant Espanya. Mes que per humanitat, ha estat estaratègic. la inevitable confrontació que això hagués generat al carrer, a mes de violència, hauria donat més oxigen encara al clam d’un canvi profund en les  relacions espanya-catalunya

One Comment leave one →
  1. Desembre 28, 2014 10:11 pm

    La “fiesta” de Argentina 1978 todavía se está pagando por estas tierras.
    La historia se teje con hilos extraños.

    Saludos desde Argentina.

    P.D: estuve en Barcelona el noviembre pasado… algo me explicaron sobre la consulta… algo entendí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: